Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Hon gav föreläsning om arbetsglädje

Vad gör man om en arbetskamrat gråter på jobbet, vad gör man om man har en arbetskamrat som är utrustad med en mental hammare och vad gör man om man hamnar i en återvändsgränd i Vetlanda?

Ljushårig kvinna står framför en skylt där det står Arbetsglädje Orust.

Ninni Länsberg, beteendevetare.

Det, och mycket, mycket mer, tog beteendevetaren Ninni Länsberg upp på sina föreläsningar som alla omsorgspersonal i Orust kommun bjudits in till.

”Jag pratar om arbetsglädje, om vad som är en god arbetsmiljö, hur privatlivet påverkar vår arbetsmiljö och vad vi kan göra för varandra så att vi får en lättare arbetssituation” berättade Ninni Länsberg inför en av föreläsningarna.

Hon har föreläst för en mängd kommuner, myndigheter och företag.

”Jag kör mycket med humor och igenkänning i mina föreläsningar så att deltagarna får en tankeställare och en ny vinkel på sitt arbetsliv. Jag vill att medarbetare ska förstå att de har makt själva över olika saker i livet, att de ska lära sig att säga nej. Hela 47 procent av dom som är sjukskrivna, är sjukskrivna på grund av stressrelaterad ohälsa. Jag vill att mina föreläsningar i förlängningen ska leda till att fler inte blir sjukskrivna på grund av det. För sjukskrivning på grund av stress beror nästan aldrig enbart på jobbet, det är alltid en kombination av olika faktorer” säger hon.

En av dem som lyssnade på Ninni Länsbergs föreläsning var Ann-Mari Jakobsen, sjuksköterska på Gullvivan:

”Jag tycker att det finns mycket igenkänning i hennes föreläsning och hon är rolig. Man får sig en tankeställare att ibland behöver vi sänka kraven och ibland behöver vi be om hjälp” säger hon.

Orust kommun riktar ett stort tack till både Ninni Länsberg som gett fantastiska, inspirerande föreläsningar och till våra medarbetare som deltagit. Tillsammans kommer ni att göra skillnad i vår arbetsmiljö framöver!

Artikeln uppdaterades