Artikeln publicerades

Upplev och göra

Så ska intresset väckas för blåsinstrument hos elever

Inledningsmusiken till filmen Star Wars ljöd högt i Ängås skola idag! Det var Göteborg Wind Orchestra som kom till aulan och spelade för skolelever på Orust.

En orkester sitter och väntar på att dirigenten ska ge dem klattexken.

”Idag spelar vi för att väcka intresse hos eleverna att börja spela blåsinstrument. Vår orkester består nämligen bara av blåsinstrument och slagverk. Det är viktigt att eleverna får veta vad det finns för instrument för blåsinstrumenten syns inte så ofta” säger dirigenten Jerker Johansson.

På Orust spelar idag ett 50-tal elever blåsinstrument.

GWO gav två konserter för eleverna och de bjöd på musik från Star Wars, från filmen ”Draktränaren” och mycket, mycket mer.

GWO grundades redan 1905 och bestod då av musiker anställda vid Spårvägen och hette Spårvägens musikkår. Finansiär för orkestern är Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Konserten är en del av ett samarbete mellan GWO, Kulturskolan på Orust och kulturskolorna i våra grannkommuner.

Artikeln uppdaterades