Artikeln publicerades

Utbildning och barnomsorg

Fönster krossade på förskolemodul

”Jag kan inte sova utan mitt gosedjur. Varför gör dom så här?” Det sade förskolebarnen i slutet av förra veckan när det krossades rutor på förskolemodulen vid Ängås förskola.

Glaskross över nyplanterade växter i krukor.

”Det blev glassplitter över hela hallen och barnens kläder blev förstörda, eftersom det hamnade små, små glasbitar precis överallt. Det låg glassplitter på hyllor, golv, kläder, i barnens skor och på deras gosedjur. Det blev helt förödande eftersom barnen inte kunde vara i lokalen på hela dagen, då vi var tvungna att sanera den från glassplittret” berättar Helena Bergenson, rektor för Ängås och Sesterviksvägens förskolor.

Helena Bergenson menar att det egentligen inte är den ekonomiska skadan som är värst.

”De som har gjort det här förstår nog inte vilka konsekvenser en sådan här skadegörelse får. Barnen grät när de inte kunde få tillbaka sina gosedjur som var fulla med splitter och det finns ingen försäkring som täcker de kläder som föräldrarna måste slänga för att de inte går att sanera från allt glas” säger hon.

Skadegörelsen har polisanmälts.

Glaskross ligger på golv i en hall där det hänger barnkläder.

Artikeln uppdaterades