Artikeln publicerades

Bygga, bo och miljö

Kenth är vår nya kart- och mätningsingenjör

Orust kommun har anställt Kenth Bill som ny kart- och mätningsingenjör. ”Jag jobbade tidigare på ett företag som sålde designpapper och det kunde jag kombinera med min utbildning till mätningsingenjör” berättar han.

En man står och håller upp en karta.

Kenth är född och uppvuxen i Uddevalla, men hans mamma kommer från Orust.

”Jag har tillbringat en del tid hos min mormor och morfar som bodde utanför Slussen, så jag har lite anknytning till Orust” säger han.

Vägen till kart- och mätningsingenjör har varit långt ifrån spikrak. Han utbildade sig som ung till elektriker, men efter några år ville han testa läraryrket och arbetade som lärarvikarier på flera olika skolor och på en ungdomsvårdsanstalt bland annat.

”När vi byggde vårt hus i Uddevalla omkring 2010, styckade vi av en fastighet från mina föräldrars sommarstugetomt. Det kom ut en mätningsingenjör och jag tyckte att hans arbete verkade så roligt. Jag har alltid haft en fascination för kartor, de är ju som en modell av verkligheten” säger han.

När chansen kom att få utbilda sig, vid sidan av sitt arbete, tog han den. Vid årsskiftet - 22 var han färdigutbildad mätningsingenjör och har nu fått anställning hos Orust kommun. Han gjorde även sin praktik hos kommunen och genomförde sitt examensarbete här.

På fritiden är han en hängiven motionslöpare och producerar egen musik:

”Jag har spelat på deltid i allt från dansband till hårdrocksband sedan 20-årsåldern. På galor, i kyrkor och på bröllopsfester. Att spela och producera musik är det roligaste som finns! - Så nära “mindfulness” man kan komma.

Visste du att Kenth Bill faktiskt är upphovsmannen till Oddevolds signaturmelodi ”Bohus Bataljon”?

Vi hälsar Kenth Bill varmt välkommen till Orust kommun och hoppas att han ska trivas hos oss!

Här kan du lyssna på Bohus Bataljon: Oddevold-Låten - YouTube Länk till annan webbplats.

Artikeln uppdaterades