Artikeln publicerades

Upplev och göra

Kom in och titta på konstverket "Tänkaren"

I vårt kontaktcenter finns det nu ett nytt, helt fantastiskt fint konstverk som alla är välkomna att komma in och titta på!

Ett konstverk i form av en musliknande figur som håller i en boll.

Konstverket "Tänkaren" av Ania Pauser.

Det är skulpturen ”Tänkaren” av Orustkonstnären Ania Pauser, som köpts in för omkring 6 500 kronor.

”Den var utställd på Kajutan och jag såg den och blev mycket förtjust i den! Den riktigt lockade mig till sig, så ljuvlig! Att den var gjord av en Orustkonstnär var naturligtvis extra roligt” säger vårt kommunalråd Catharina Bråkenhielm.

Ania Pauser har sin ateljé på en gård i Rom utanför Nösund. Så här beskriver hon själv sin konst i senaste Konstvandringskatalogen 2023, Södra Bohuslän:

”Med mina skulpturer, som jag ser som näst intill levande varelser, vill jag till betraktaren förmedla en känsla av kärlek, innanförskap och tyst samhörighet. Jag vill genom min konst skapa möten och starta samtal. Målet är ögonblick, förundran, att sprida en smula magi och öppna en portal… till något annat.”

Orust kommun har en mindre summa avsatt för inköp av konst, omkring 50 000 kronor per år. Efter överläggning med vår kultur- och bibliotekschef Rickard Wennerberg, kunde konstverket köpas in i våras. Nu har sockeln som konstverket sitter på äntligen kommit och det finns nu redo för att beskådas och njutas av. Välkomna in till vårt Kontaktcenter och ta en titt på ”Tänkaren”!

Artikeln uppdaterades