Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Våra medarbetare i hemtjänsten är hjältar

Hur har det egentligen gått för våra medarbetare i hemtjänsten, nu när vädret har varit så dåligt?

En snölagd väg som leder rakt in i skogen. Över bilden står det Tack!

”Det har gått bra. Dom gör verkligen allt för att ta sig till jobbet, och dom lyckas. Hemtjänstens medarbetare är hjältar! Dom ska sköta sitt uppdrag i ur och skur och i snöstorm- och det gör dom!” säger Marina Hasselgren, verksamhetschef.

Carin Persdotter Brodén, enhetschef för Torp-Myckleby, berättar att medarbetarna har fått prioritera bort vissa insatser, för att skapa tid, eftersom det tar längre tid att köra när det är så mycket snö på vägarna.

”De flesta brukare har fått sina besök, det är bara någon som vi fått prioritera bort, som hade en enklare insats. Brukarna är jättetacksamma när hemtjänsten kommer, men många visar också omtanke om våra medarbetare som tagit sig ut och uppmanar dem att inte skynda sig, så att de kommer fram tryggt och säkert istället” berättar Carin.

Marina Hasselgren poängterar också medarbetarnas skicklighet bakom ratten:

”Vi har inte haft några avåkningar, så dom är ju väldigt duktiga bilförare, med tanke på det väglag som har varit” säger hon.

Orust kommun riktar ett varmt och innerligt tack till vår hemtjänst! Ni är våra hjältar!

Artikeln uppdaterades