Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Vi välkomnar ny enhetschef inom socialpsykiatri

Orust kommun har anställt Anna Johansson som enhetschef inom socialpsykiatri. Hon kommer från en nästintill motsvarande tjänst vid förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad.

En kvinna med blont hår i tofs står bredvid ett fönster. Det står en djuprosa orkidé i fönstret.

”Min man är uppvuxen på Orust och vi har båda ett stort intresse för jakt, fiske och naturliv. Därför köpte vi ett hus utanför Svanesund i höstas. I samma veva såg jag den här tjänsten och tänkte att den skulle passa mig perfekt!” berättar Anna Johansson.

Hittills har hon jobbat i Orust kommun en dryg vecka, men känner redan att hon trivs:

”Både kollegor, medarbetare och hyresgästerna har varit väldigt välkomnande” säger hon.

Anna är uppvuxen utanför Helsingborg och har arbetat både inom kriminalvården och i Stenungsunds kommun och Göteborgs stad. Att samverka i och utanför kommunen är något som Anna ser som en stor del i sitt uppdrag, detta så att målgruppen och medarbetare är ”påkopplade” i det stora utvecklingsarbetet vad gäller personcentrerad vård.

När hon inte jobbar tycker hon om att umgås med familjen, hon är gift och har två vuxna söner och en fem-årig son.

”En av mina söner tävlar i lerduveskytte, så honom följer vi ofta med och tittar på hans tävlingar. Ett annat stort intresse jag har är inredning. Just nu håller jag till exempel på och tapetserar om hemma” berättar hon.

Orust kommun hälsar Anna Johansson varmt välkommen till Orust kommun och vi hoppas att hon ska trivas hos oss!

Artikeln uppdaterades