Artikeln publicerades

Trafik och infrastruktur

Nu inför Orust kommun seniorerbjudande

Är du senior och gärna åker buss? Grattis! Orust kommun kommer nämligen att införa Västtrafiks seniorerbjudande från och med 1/5-2024!

En buss som kör på en grådaskig gata.

Det innebär att du som har fyllt 70 år kommer att kunna åka gratis dygnet runt i zon C.

Zon C omfattar:

Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals-Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Götene, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Orust, Skara, Skövde, Sotenäs, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vänersborg, Vårgårda och Åmål.

Det är kommunen som betalar din seniorbiljett. De som är folkbokförda i kommunen och som uppfyller åldersvillkoret 70+ kommer att få ett erbjudande skickat hem till sig under våren från Västtrafik. I brevet finns alla instruktioner om hur beställningen görs via Västtrafiks app eller Kundtjänst. Efter beställningen skickas ett fysiskt kort ut från Västtrafik.

Här kan du läsa mer om villkoren i erbjudandet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Artikeln uppdaterades