Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Vår hemtjänst är en av dom bästa

Visste du att Orust kommun har tredje bäst betyg för sin hemtjänst i Fyrbodal? Det visar Hemtjänstindex, som ger en helhetsbild av hur bra en kommun är på att leverera hemtjänst, utifrån seniorernas perspektiv.

Flera kvinnor och en man står i en grupp mot en vägg.

Tvets hemtjänst.

Under 2022 hade Orust kommun plats 182 och 2023 hade vi plats 126 av Sveriges alla kommuner, vilket är en förbättring med hela 56 placeringar på bara ett år!

”Vi har jobbat jättemycket med kommunens webbplats för att informera om kommunens hemtjänst. Vi ska ge rätt insats utifrån behov och vi jobbar mycket med bemötande och förhållningssätt. Vi har digitaliserat vissa arbetsuppgifter och anlitat en extern utförare av städning, så vi kan ägna oss mer åt kärnuppdraget. Vi försöker också vara ambassadörer och sprida goda exempel. Att vi faktiskt hämtat så många placeringar, det är väldigt bra jobbat av våra medarbetare” berättar Marina Hasselgren, verksamhetschef för äldreomsorgen i Orust kommun.

Nu kommer det hårda arbetet mot att bli Sveriges bästa äldreomsorg, som är Orust kommuns mål, att fortsätta.

”Det gäller att skruva i allt vi gör. Allt ske ute i verksamheten och det är tack vare kompetenta chefer, medarbetare och administratörer som den här förbättringen blivit verklighet” säger hon.

Idag, den 27 januari, är det Hemtjänstens dag. Vi är stolta och tacksamma över våra duktiga medarbetare som i ur och skur, 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet, genomför sina uppdrag hemma hos dem som behöver deras hjälp! Stort tack!

Flera kvinnor och en man står i en grupp mot en vägg.

Morlanda hemtjänst.

Flera kvinnor i en grupp  och en håller upp en bild på en uggla.

Delar av hemtjänst Nattgruppen.

Artikeln uppdaterades