Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Vilhelm är vår nya kommunvägledare

Orust kommun har anställt Vilhelm Öhrn som kommunvägledare. Han kommer från en tjänst inom Kriminalvården i Göteborg där han har arbetat administrativt, men även med it- säkerhets- och teknikfrågor.

En man står framför en skylt som det står Kontaktcenter på.

Han är född och uppvuxen i Karlskoga och har läst turism och samhällsgeografi på universiteten i Karlstad och Göteborg.

”Jag är intresserad av destinationsutveckling av kommuner och städer, så jobbet som kommunvägledare passar mig” säger han.

Han bor i Svanesund sedan 2010, då han valde att bygga hus på orten.

”Vänner till mig hade byggt hus där tidigare och jag fick upp ögonen för den platsen. Jag tyckte att läget var helt fantastiskt, jättevackert men samtidigt så fanns närheten till Göteborg” berättar han.

Han har länge velat jobba på Orust och har varit öppen för passande tjänster.

”När jag såg tjänsten som kommunvägledare tänkte jag direkt att det var något som skulle passa mig bra, eftersom jag är en serviceinriktad person. Som kommunvägledare vägleder vi kommuninvånare och besökare när de har frågor till kommunen, både genom telefonsamtal och besök till kontaktcentret i kommunhuset, där vi sitter. Vi ska kunna hjälpa snabbt i första skedet utan att hänvisa frågorna vidare i organisationen. Som kommunvägledare ska man kunna lite om mycket och man får en bred kunskap om kommunen” säger han.

På fritiden är han väldigt sport- och idrottsintresserad.

”Jag gillar löpning, cykling, golf och skidåkning. Jag har sprungit Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon, men en dröm är förstås att någon gång få springa New York Marathon.”

Orust kommun hälsar Vilhelm varmt välkommen!

Artikeln uppdaterades