Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Han är vår nya projektledare på Fastighetsavdelningen

Orust kommun har anställt Erik Olsson som projektledare på Fastighetsavdelningen. Han kommer senast från en tjänst hos Tuve Byggservice, där han var platschef.

En man står vid en bild av några sjöbodar i olika färger. Han har på sig en ljusblå jeansskjorta och ler.

”I grunden är jag utbildad snickare och har jobbat med det i många år innan jag sedan blev arbetsledare, jag har även 12 års erfarenhet av eget byggföretag. Detta ser jag som en stor fördel med det nya jobbet som beställare, jag kan utförarsidan."

Att han sökte jobbet som projektledare berodde delvis på lusten att få lära sig något nytt:

”Jag gillar fortfarande att snickra, men det jag också tycker är väldigt roligt, det är att få vara en problemlösare. Att få ihop ett projekt från grunden och få det att flyta på ett bra sätt. Jag ville testa något nytt, jag är fortfarande nyfiken och vill lära mig nya grejer varje dag. Projektledare är en roll som passar mig” säger han.

Erik är född och uppvuxen i Stenungsund och är fortfarande bosatt där. Han har ett stort fotbollsintresse och är fotbollstränare på fritiden sedan 13 år tillbaka.

”Jag har UEFA B-licens och tränar just nu Stenungsund IF:s damlag. Dom tränarutbildningarna som jag har genomgått har varit oerhört värdefulla att ha med sig även i arbetslivet. Det är läran av att bygga lagkänsla och ett team” berättar han.

Orust kommun hälsar Erik varmt välkommen och vi hoppas att han kommer att trivas hos oss!

Artikeln uppdaterades