Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Hon är vår nya HR-administratör

Orust kommun har anställt Josefine Petersson som HR-administratör. Hon kommer tidigare från Elma Group där hon var HR-ansvarig.

En kvinna ler in i kameran. Hon sitter på en stol och har glasögon. I förgrunden syns en stor grön växt.

”Jag kommer jobba både på HR- och löneavdelningen. På HR kommer jag att arbeta med bland annat sjukstatistik och rehabiliteringsärenden” berättar hon.

Josefine är född och uppväxt på Tjörn och bor nu på ön Mjörn.

”Vi bodde tidigare i Myggenäs, men vi längtade efter att få bo närmare naturen. Vi hittade ett hus till salu på Mjörn och nu har vi hönor, katter och hundar. Vi stortrivs!”

Hon kommer från restaurangbranschen från början och är faktiskt utbildad kock. Hon har även arbetat inom rederibranschen under många år, på företaget Transatlantic, med bland annat konferenser, inköp, HR, administration och har varit VD-assistent.

Att valet föll på Orust kommun som arbetsgivare, berodde på flera saker:

”Orust verkar vara en otroligt välskött kommun och sedan har jag insett att det är ett fantastiskt gäng på HR att jobba med. Vi är ett helt team som alla hjälps åt. Servicen till våra medarbetare blir ju så mycket bättre när vi är flera” säger hon.

Fritiden ägnar hon till stor del åt sina hundar men även trädgården.

”Jag är väldigt hundintresserad och har två stycken Australian shepherd. Den ena tränar och tävlar jag rallylydnad med och siktar nu på bruksträning då hon gillar att spåra. Den andra har jag precis köpt, hon är sex år och har bott på en kennel, men jag har tänkt att träna lite rallylydnad med henne med, sen får vi se vad hon gillar. Jag och min sambo tycker också om att röra mycket i naturen, vi går gärna ut på vandringar” säger hon.

Orust kommun hälsar Josefine varmt välkommen och vi hoppas att hon ska trivas hos oss!

Artikeln uppdaterades