Artikeln publicerades

Utbildning och barnomsorg

Hon är ny chef för Sektor lärande

Orust kommun har anställt Cristine Lysell som ny chef för Sektor lärande. Hon kommer närmast från friskolekoncernen Academedia, där hon arbetade som skolchef.

En ljushårig långhårig kvinna med mörkbågade glasögon och mörk kappa står utomhus. I bakgrunden ser man båtar och vatten.

Cristine är född och uppvuxen i Mölndal, men bor nu sedan många år tillbaka i Kungälv. Hon är kostekonom från början, men utbildade sig till lärare och jobbade sedan som lärare i matematik och NO på högstadiet.

”Jag blev lärare för att jag vill att skolan ska vara bra för alla elever och jag vill att alla elever ska känna att de lyckas” säger hon.

Hon jobbade som matte-NO-lärare på högstadiet i Kungälv i 9 år och därefter har hon även arbetat som rektor och verksamhetschef i samma kommun under en rad av år.

”Jag har också arbetat i Göteborgs Stad som verksamhetschef på gymnasiet. De senaste 2,5 åren var jag skolchef i den privata friskolekoncernen Academedia.”

Vad var det som gjorde att hon sökte rollen som sektorchef?

”Orust kommun har ett gott rykte, både som arbetsgivare och skolkommun. Jag vill även arbeta för hela skolverksamheten och det kommer jag få möjlighet att göra nu. Jag vill att alla elever ska känna att de lyckas i skolan och att medarbetarna trivs och har förutsättningar att göra ett bra jobb. Det är utmanande, men det är mitt mål med mitt uppdrag” säger hon.

På fritiden tycker hon om att motionera:

”Jag springer mycket, det mår jag bra av både i huvudet och i kroppen. Jag springer hellre långt och länge, än kort och fort och jag har deltagit i en del maratonlopp. Jag bor med min familj på landet utanför Kungälv och där fixar jag gärna med trädgården och odlar. Vi har även ett fritidshus i Fiskebäckskil som vi är i en hel del. Vi har också en båt, en Vindö, som vi gärna åker ut på havet med.” berättar hon.

Orust kommun hälsar Cristine varmt välkommen och vi hoppas att hon ska trivas hos oss!

Artikeln uppdaterades