Artikeln publicerades

Omsorg och hjälp

Informationsträff för kommunens 80-åringar

Det var fullt hus på Stala Bygdegård när kommunen nyligen hade informationsträff för årets 80-åringar!

En massa broschyrer ligger på ett bord.

I kommunens kontaktcenter i kommunhuset och på biblioteken finns många broschyrer som informerar om vilket stöd som kommunens äldre kan få.

Orust kommun har haft uppsökande verksamhet i olika former i över 10 år. När man fyller 80 år skickar kommunen en förfrågan om man vill ta del av information via brev om vad kommunen har för stöd och hjälp att erbjuda, eller om man hellre vill komma på en informationsträff.

Under mötet bjöds på information om vad det finns för stöd och hjälp i kommunen. Det finns till exempel anhörigstöd, dagverksamhet, hemtjänst, fixartjänst med mera.

Det var också information om hur man söker färdtjänst, parkeringstillstånd och västtrafikkort och det informerades om tjänsten som biblioteket har, nämligen Boken kommer, att det finns mötesplatser på tre orter och varför man bör ställa sig i Orustbostäders kö. Bonus för dagen var när sektor omsorg berättade om hur man ska bli Sveriges bästa äldreomsorg och hur denna resa redan har börjat!

Det var hundratals besökare som kom och föreningen Orust handräckning och Stala Bygdegårds medlemmar serverade kaffe, smörgås och hembakt kaka!

Artikeln uppdaterades