Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Returen ska ge fler möjlighet till jobb

”Vi vill rusta deltagarna för en riktig framtid!” Det säger Kent Löfqvist, arbetsledare vid Returen.

En vithårig man står lutad mot några äldre möbler. Fler äldre möbler syns i bakgrunden.

Det är en second hand-butik i Timmerhult, strax utanför Henån, som invigdes i slutet av februari. Här säljs begagnade och återbrukade möbler i Arbetsmarknadsenhetens regi.

Just nu arbetar 13-14 deltagare i verksamheten, som har fått en ändrad inriktning.

”Förut blev man placerad i ett arbetslag och så fick man jobba där. Nu jobbar vi mer med att deltagaren själv ska äga sitt ärende. Vi arbetar ju mot att de ska få egen försörjning. I höst ska alla nya deltagare få introduktion på vår second hand-butik Andra Chansen och här på Returen och se var de passar. Vad är det de behöver för att komma vidare? Är det en utbildning eller praktik eller något annat? Det här kommer bara bli bättre och bättre för deltagarna när alla delar är på plats” berättar Kent.

Arbetsledarna inom Arbetsmarknadsenheten har gått utbildning i Supported employment. Det är en metod utformad för att stödja personer med olika hinder att få, återgå till och behålla anställning på den öppna arbetsmarknaden.

”Det innebär att vi finns med hos arbetsgivare vid praktik till exempel, så att vi kan stötta och hjälpa om det behövs. Supported employment är ett jättefint sätt att hjälpa människor i den här situationen att komma vidare ut på arbetsmarknaden” säger Kent.

Pengarna som man får in genom att sälja de begagnade möblerna går tillbaka till verksamheten så att man får möjlighet att ta emot fler deltagare.

Returen finns på Timmerhult 411, strax utanför Henån och har öppet alla vardagar kl.9-15.

Vill du skänka möbler?

Ring gärna innan och berätta vad det är du har, så att det är säkert att det finns plats för sakerna.

Telefon: 0304-33 40 00.

Artikeln uppdaterades