Artikeln publicerades

Bygga, bo och miljö

Nu går Mats Gustavsson i pension

Nu går Mats Gustavsson i pension! Han har arbetat vid Orust Räddningstjänst ända sedan 1996 och på heltid som insatsledare sedan 2012.

En man i brandmansuniform står vid en brandbil.

”Jag är född i Vargön och uppvuxen i Bäckefors och Uddevalla. När familjen flyttade till Orust 1976 började jag jobba på Olle Rutgersson som heter Stillingsöns Bil idag” berättar han.

Som ung led han av klaustrofobi och för att försöka bli kvitt den sökte han till att bli brandman.

”Jag tänkte att jag skulle kunna bota min klaustrofobi genom att utmana den som brandman. På den tiden var det inte så lätt att bli antagen, det var en väntetid på två år”.

Det visade sig inte vara så lätt att bli av med klaustrofobin som han trodde, men efter några år i yrket lärde han sig att behärska den.

Stortrivts

Han har stortrivts i yrket.

”Det har varit fantastiska år! Det känns bra att få göra en insats och känna att man är behövd. Men nu känns det lika bra att få gå i pension, jag har jobbat i 48 år. Nu ska jag ägna mig åt att ta hand om mina 12 barnbarn och jag är väldigt engagerad i Orust Handbollsklubb” säger han.

Sista dag 6 juni

Mats Gustavsson gör sin sista dag i tjänst 6 juni.

Orust kommun riktar ett varmt och innerligt tack till Mats Gustavsson för hans insats för vår ö. Han kommer att vara mycket saknad!

Artikeln uppdaterades