Artikeln publicerades

Kommun och politik

Besök från utlandet i Erasmusprojektet BAS

Kommunen deltar i ett projekt i Erasmusprogrammet kallat BAS och i år stod Orust som värd för deltagande kommuner och regioner.

Flera personer står uppradade framför en båt.

Under tre dagar träffades kollegor från Sverige, Cypern, Italien, Kroatien och Tyskland. Första dagen deltog även representanter från Kalmar kommun, Position Väst och kommunalförbundet Fyrbodal. Förutom utbildning och erfarenhetsutbyte så gjordes olika studiebesök hos företag på Orust. Det var mycket nöjda deltagare som återvände hem efter lärorika dagar.

BAS är ett Erasmusprojekt som ska utveckla en handbok och utveckla digitala färdigheter för att locka till sig företagsetableringar genom fortlöpande utbildning på arbetsplatser inom den lokala offentliga sektorn.

Projekttiden är 2022–2024 och koordineras av organisationen SERN som Orust är medlem i.

https://www.sern.eu/projects/bas/ Länk till annan webbplats.

Artikeln uppdaterades