Artikeln publicerades

Bygga, bo och miljö

Ny brandinspektör och insatsledare

Ingemar Rydén är ny brandinspektör och insatsledare vid Räddningstjänsten i Orust kommun.

En man i brandmanskläder står framför en brandbil.

Han har varit brandman på deltid ända sedan 1995.

”Därefter utbildade jag mig till styrkeledare och sedan 2018 har jag varit en resurs som insatsledare vid bland annat semester” berättar han.

Sedan en tid tillbaka är han nu en av fyra ordinarie insatsledare i kommunen.

Räddningstjänsten i Orust kommun består av uttryckande verksamhet som är deltidsbaserad. Numera heter det RIB, räddningsman i beredskap. Sammanlagt arbetar cirka 60 RIB-personal på stationerna i Svanesund, Henån och Ellös. Brandvärn finns på Gullholmen, Käringön samt Mollösund.

Pappa var brandman

Att Ingemar blev brandman beror delvis på hans uppväxt i Svanesund, där han fortfarande bor kvar:

”Jag hade en pappa som var brandman och det var alltid spännande när han fick utryckning. Jag var bara 19-20 år när jag själv blev brandman. Att få göra skillnad, det har varit viktigt för mig” berättar han.

Utbildningsansvarig

I sin nya tjänst ska han också ha hand om den externa utbildningen av Hjärt- och lungräddning och brandsäkerhet.

”Att få vara med och planera samt utföra utbildning om hur viktigt det är med HLR och brandutbildning, det är ett stort skäl till att jag sökte den här tjänsten” säger han.

Vi önskar Ingemar varmt lycka till i sitt nya uppdrag!

Artikeln uppdaterades