Artikeln publicerades

Näringsliv och arbete

Företagsfrukost med tema hållbarhet

Vilken intressant företagarfrukost vi hade idag! Temat var hållbarhet och Elin Stark, affärschef från Almi, gav ett föredrag där hon tipsade om hur företagare kan få sitt företag mer hållbart.

Många personer sitter runt bord i en stor sal.

Frukosten var, självklart, lokalt producerad från till exempel Herr Bröd, Korvhantverks Fatabur Kåröd, Töllås Fårgård, Torp Farm och Tavlebords Honungsgård. Vad sägs om rabarberdricka, Orustmjölk och morotsmarmelad som bara var några få av alla godsakerna som dukades fram!

Föredrag från Almi

Elin Stark från Almi gav tips och inspiration till hur man kan få sitt företag mer hållbart.

Några frågor att ställa sig:

  • Var kommer era råvaror från?
  • Hur transporteras råvaror till er?
  • Tar ni hand om återbruk?
  • Kan ni erbjuda trygga arbetsförhållanden?
  • Ställer ni krav på era leverantörer och hur följs kraven upp?

Som Elin Stark sade:

”Hållbarhet är att framtidssäkra ditt företag”.

Därefter berättade Tavlebords Honungsgård, Orusts Sparbank och Sweden Pelagic om hur de arbetar med hållbarhet i sina företag, alltifrån att återbruka en gammal resonanslåda till en kyrkoorgel som odlingslåda istället, till att samarbeta med Chalmers för att få ut mer kött från sillen vid tillverkning. Oerhört intressant att lyssna på!

Trygghetsvandringar

Kommunpolisen Monica Gynäs var också på plats och berättade om hur hon och hennes kommunpoliskollega kan hjälpa företag. De kan till exempel erbjuda trygghetsvandringar vilket innebär att de tillsammans med företagaren ser över svaga punkter runt företagets lokaler och ger tips på förbättringar.

Orust kommun riktar ett stort tack till alla som kom och vi hoppas att vi snart kan bjuda in till ännu en företagsfrukost!

Artikeln uppdaterades