Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Morlanda brygga, foto.

Morlanda brygga

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Trygghetsboende för dig över 65 år i centrala Henån

I centrala Henån på Åvägen, mittemot kommunhuset planerar vi, i samarbete med Riksbyggen, för ett trygghetsboende för dig som fyllt 65 år.

En ritad situationsplan som beskriver placeringen på tomten.

På platsen finns i dag två fastigheter, bland annat Borgströms hus, som ska rivas för att ge plats åt nybygget. Bilderna visar förslag, exakt hur trygghetsboendet ska utformas är ännu inte klart. Nästa steg i processen är att kommunfullmäktige ska fatta beslut om frågan.

Planen är en kooperativ hyresrättsförening som beräknas vara färdig för inflyttning 2024. Bostäderna ska vara funktionellt utformade och ha gemenskapslokaler för måltider, samvaro, hobby och rekreation. Det planeras för drygt 30 lägenheter, fördelat på 1:or, 2:or och 3:or.

Ett Trygghetsboende i en kooperativ hyresrättsförening ger dig möjlighet att påverka ditt boende utan ett insatskapital. Medlemsinsatsen är vanligtvis 100 kronor och du betalar en månadshyra.

Vill du bo i en nyproducerad lägenhet som är trygghetsboende? Skicka in en intresseanmälan, det är gratis. Uppge namn, adress, e-post om du har och telefonnummer samt vilken lägenhetsstorlek du är intresserad av senast 31 mars.

Vi vill gärna fånga upp om det finns intresse av trygghetsboende på fler orter på Orust. Om så är fallet skickar du in en intresseanmälan där du anger vilken ort som du skulle vilja ha ett trygghetsboende i.

Kontakta

Ann Axelsson, Riksbyggen
Box 203
451 17 Uddevalla
Telefon 0522-65 44 52
e-post: ann.axelsson@riksbyggen.se

En ritning som visar en fasad med två huskroppar som sitter ihop.

Bilden visar förslag på fasaden, exakt hur trygghetsboendet ska utformas är ännu inte klart.

Återställ
Hjälp oss bli bättre