Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Buskären, foto.

Buskären

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2020-04-29

Årets högtider och firanden blir annorlunda

Resor över landet, trängsel och folksamlingar ska undvikas och alla behöver se till att hålla avstånd. Det är också olämpligt med större bjudningar även om de hålls i hemmet och utomhus.

Just ditt beslut att stanna hemma, avstå från ett firande, hålla avstånd i en kö eller på en uteservering, kan rädda liv. Varje liten åtgärd leder till att vi tillsammans bromsar spridningen av covid-19.

Råd till dig att följa för att fortsätta bromsa smittan

  • Håll avstånd till andra, både inom- och utomhus.
  • Undvik stora firanden och kalas som grillfester, dop och bröllop. Träffas hellre i mindre grupper eller digitalt via video till exempel.
  • Njut av att vara utomhus i ditt närområde.

Det kan vara tufft, jobbigt och lite tråkigt att följa de råd som kommer från ansvariga myndigheter. Men vi måste alla, både du och jag, undvika att smitta varandra, våra äldre och andra riskgrupper under kommande högtider.

Frågor och funderingar kring covid-19

Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Krisinformation.se har listat några telefonnummer som du kan ringa om du har frågor och funderingar kring covid-19 eller om du är orolig för dig själv eller någon i din närhet.

Återställ
Hjälp oss bli bättre