Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Vallerö och Hermanö huvud, foto.

Vallerö och Hermanö huvud

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Flyktingar från Ukraina

Viljan från våra kommunmedlemmar att hjälpa i flyktingfrågan är stor. Det känns helt fantastiskt.

Vi har fått många erbjudande om privata boenden som vi tacksamt har tagit emot. Vi sparar alla uppgifter för de behov som kommer och vi vill framföra vårt innerliga tack till dig som vill engagera dig.

Kontakta gärna hjälporganisationer om du vill göra en insats för Ukraina.

I nuläget har Migrationsverket bett oss att ta fram förslag på kommunala boendeplatser som Migrationsverket kan använda akut i väntan på upphandling av egna boendeanläggningar. Vi har redovisat de boendeplatser som är tillgängliga här och nu till Migrationsverket. Om dessa kommer att användas eller inte vet vi inte just nu, det kan ändras inom några timmar. Vi har fått indikation på att Migrationsverket i nuläget är mest intresserade av boendeplatser närmare större orter än Orust.

När och vilka flyktingar som kommer att komma till oss är därför oklart i dagsläget. De som kommer att placeras akut av Migrationsverket i väntan på upphandling av egna boendeanläggningar. De kan också komma placeras hos oss utifrån uppehållstillstånd enligt Massflyktsdirektivet. Vi arbetar parallellt med boendefrågan utifrån båda perspektiven.

Återställ
Hjälp oss bli bättre