Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Malöleden, foto.

Malöleden

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Lucka 24 Orust kommun 50 år

Orust fyller 50 år, och vi har fått följa den spännande utvecklingen i 23 luckor. Oj, vad mycket det är som har hänt.

Orust fyller 50 år, och vi har fått följa den spännande utvecklingen i 23 luckor. Oj, vad mycket det är som har hänt.

Bara en sådan sak som att vi var cirka 9 000 invånare 1971 och idag idag är vi en bra bit över 15 000. Det är många nya Orustbor.

Men nu ska vi titta framåt. Vad händer under de kommande 50 åren? Ja, ingen vet men det jag ser jag i kristallkulan är några saker.

Det första är att hållbarhet blir allt viktigare. Där ser vi hur de unga ofta är mycket mer medvetna än vi som levt lite längre. Hållbarhet handlar ju inte bara om miljö utan även om att vi bygger ett samhälle som är ekonomiskt och socialt hållbart över tid.

Det andra jag ser i kristallkulan är att vi kommer att bli fler Orustbor. Många nya bostäder kommer att byggas, framförallt i Henån och Svanesund, men även på andra platser. Allt fler kommer att vilja låta sina barn växa upp här och här vill man också åldras.

Jag hör ofta när man ska beskriva Orust att man säger att här finns bra förskolor och skolor. Man pratar om närheten till allt och det kommer att förstärkas med den nya bron vid Svanesund. Trygghet återkommer man till i beskrivningen av Orust, det är en trygg kommun att leva i. Men det viktigaste av allt är den fantastiska naturen som finns här med havet alltid i närheten.

Nu vill jag önska er alla en riktig god jul och inte bara ett gott nytt år utan 50 goda nya år.

Henrik Lindh
Kommundirektör

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre