Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Härmanö huvud, foto.

Härmanö huvud

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Sveriges ekologiska spjutspets 2022

Vi har nu nått upp till 60 % ekologiska matinköp och är utnämnda till spjutspetskommun av Ekomatsligan. I år var det H.K.H. prins Carl Philip som var diplomutdelare så det var lite extra festligt.

7 kvinnor och två män på ett fotografi.

H.K.H. prins Carl Philip tillsammans med våra medarbetare Charlotte, Sofia, Helen, Mayvor, Sylvia, Åsa, Cecilia och Urban. Fotograf Alison de Mars.

Listan baserar sig på hur mycket kommuner, landsting och regioner köper in av ekologiska livsmedel. Ekomatsligan 2022 genomfördes den 16 maj i Stockholm och rangordnar de ekologiska inköpen som gjordes 2021. Totalt fanns 33 kommuner och regioner representerade för att ta emot pris av landsbygdsministerns statssekreterare Oskar Magnusson och H.K.H. prins Carl Philip för sina ekologiska inköp.

- Det kändes extra roligt att dela dagen med några av våra duktiga kockar som har ansvar för inköpen. Utan dem och deras insats hade vi inte kommit såhär långt säger Charlotte Odhe som är verksamhetschef för kost och lokalvård.

60 % av maten som vi köper in är ekologisk, vilket är en ökning från året innan då de ekologiska matinköp var 57 %. Vi är en av åtta svenska kommuner som har klarat det nationella ekomålet på 60% som är satt till år 2030.

Återställ
Hjälp oss bli bättre