Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Gullholmen Härmanö, foto.

Gullholmen Härmanö

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Årets företagare på Orust 2020

Årets företagare har fått överraskande besök. Plötsligt dök representanter från Företagarna, Orust kommun och Orusts sparbank upp för att uppvakta både årets företagare och årets unga företagare.

En gråddtårta

Först ut att bli riktigt positivt överraskade var ägarna på bygghandeln Lyrösunds trä.

En grupp med glada människor.

Ägarna på bygghandeln Lyrösunds trä uppvaktas av representanter från Företagarna, Orust kommun och Orusts sparbank.

Efter utdelning av pris och firande med tårta gick färden vidare till Emil Olson på Kolbuxeröd gård som också fick ett oväntat besök. Emil är årets unga företagare som sköter två gårdar och har över 100 mjölkkossor. Även Emil fick ta emot priser och firades med tårta.

Årets företagare

Lyresunds trä

Motivering

Starkt gjort att genom hårt arbete lyckats att åter starta upp ett företag som först blev uppköpt för att sen läggas ned av de övertagande ägarna. Utöver att deras företagande servar en del av Orust som saknade en bygghandel har kvartetten dessutom lyckats både omsättningsmässigt och resultatmässigt - bra kämpaglöd hos dessa företagare!

Årets Unga företagare

Kolbuxeröds gård

Motivering


Just nu, i Coronapandemins spår, har vi alla blivit extra uppmärksammade på vikten av Sverige har ett större självförsörjande av livsmedel och här spelar lokala matproducenter en stor roll i att möjliggöra detta, extra roligt i detta fall är att vi har en ung företagare som satsar och som har utökat sin verksamhet från en till två gårdar, vi ser med tillförsikt framtiden an vad denne unge företagare kan åstadkomma!

En glad man framför en traktor, han håller i blommor och presenter.

Årets unga företagare 2020 Emil Olson Kolbuxeröd gård.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre