Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Hälsö Stigfjorden, foto.

Hälsö Stigfjorden

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Orustföretag uppmärksammas

Det är flera Orustföretag som på senaste tiden uppmärksammats på olika sätt.

Foto på en scen med många människor och potpurrifyrverkeri.

Herbox AB är vinnare av Innovatum Science Park Startup Challenge 2021.

Innovatum Science Park Startup Challenge finalen avgjordes i Trollhättan den 19 november. Det är en affärsidétävling som riktar sig till personer i Fyrbodalsområdet. Vinnare blev Hanna Lautse och Linn Rosenqvist från Herbox AB. De vill göra tamponger lättillgängligt för fler. Med hjälp av en skräddarsydd prenumeration med unikt framtagna dispensers innehållande 100 % ekologiska tamponger, vill Herbox göra det möjligt för företag, skolor och organisationer att erbjuda gratis mensskydd tills sina elever och anställda.

På samma event tilldelades Musseljord Orust priset Årets hållbarhetspris. Musseljord från Orust ska förädla och processa musselrester och skapa växt- och jordnäring. Musseljord drivs av Thomas Ivarsson och affärsidén att knyta ihop kretsloppet av näringsämnen mellan hav och land. I motiveringen står bland annat att musslor är viktiga för reningen av våra hav, dock är resthanteringen av musselskal ett problem. Detta vill Musseljord lösa genom att ta hand om musselskal, förädla och processa dem och därigenom skapa växtnäring och jordförbättringsmedel som kan ersätta konstgödsel.

Samma dag, den 19 november fick Hydtec AB ta emot ALMIS pris som ett av årets tillväxtföretag i Västsverige. Hydtec arbetar med konstruktion, service och underhåll av hydrauliksystem. Dessutom säljer de hydraulik-komponenter till bland annat marina företag.

Den 24 november delades priset ut till Årets svenska turistföretag. Här var Slussens pensionat nominerade. Här vann Vasaloppet men att vara ett de företag som nominerats till detta nationella pris är mycket starkt.

Foto på en scen med många människor och potpurrifyrverkeri.

Vinnare Innovatum Science Park Startup Challenge 2021, Herbox AB.

Foto en man som håller ett diplom och blommor.

Thomas Ivarsson Musseljord. Årets hållbarhetspris - Innovatum Science Park Startup Challenge 2021.

Foto på en scen med många människor och potpurrifyrverkeri.

Hydtec AB tar emot ALMIS pris som ett av årets tillväxtföretag i Västsverige 2021.

Foto på ett stort hus vid havet.

Slussens Pensionat Orust nominerad till Årets svenska turistföretag 2021.

Återställ
Hjälp oss bli bättre