Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Gullholmen och Islandsberg, foto.

Gullholmen och Islandsberg

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Rådgivning till dig som vill sälja eller överlåta företaget

Coompanion arbetar med kooperativ utveckling. Under 2022 erbjuder Coompanion rådgivning till dig som funderar på att sälja eller överlåta ditt företag.

När ett traditionellt företag ska säljas till medarbetarna är Coompanion en resurs för den processen. Just nu utvecklas en modell för validering, finansiering, utbildning och själva övertagandet. Medarbetarövertagande kan vara ett riktigt bra sätt att behålla jobben på orten.

Möjligheterna för medarbetare att köpa ett företag man jobbar i är fortfarande relativt okänt i Sverige och Coompanion arbetar för att göra den modellen mer lättillgänglig och känd. I södra Europa och Nordamerika är det däremot vanligt att ägarskiften av ett företag sker mellan ägare och anställd.

Ta kontakt med Coompanion för ett förutsättningslöst möte om du vill ha råd, hjälp eller bara reda ut begreppen kring ägarskifte. Under 2022 är hjälpen kostnadsfri.

I Västra Götaland har drygt 30 procent av alla företagare redan passerat pensionsåldern och många har svårt att hitta nya ägare till sina företag, särskilt utanför storstäderna. Det är inte alltid en extern försäljning eller generationsväxling fungerar. På landsbygden blir det allt vanligare att företag läggs ned i onödan när ägaren vill pensionera sig. Om ägaren och medarbetarna vill, och företaget går bra är ett medarbetarägt kooperativt företag ett hållbart alternativ.

För att få veta mer kontaktar du

Ann Uggla, telefon 070-592 90 95
e-post: ann.uggla@coompanion.se
Coompanion Fyrbodal

Karina Lindgren, telefon 076-10 20 730
e-post: karina.lindgren@coompanion.se
Coompanion Fyrbodal

Medarbetarövertagande vid ägarskifte är ett projekt som drivs av Coompanion Fyrbodal. Det är finansierat av Fyrbodals Kommunalförbund, Västra Götalandsregionen och Tillväxtverket.

Återställ
Hjälp oss bli bättre