Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Dambadhuset Käringön, foto.

Dambadhuset Käringön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2018-08-06

Anhörigstöd hösten 2018

Vi erbjuder flera olika anhöriggrupper för dig som vårdar och stödjer din närstående. Tanken är att du träffar andra i liknande situation.

Du träffar andra i liknande situation för erfarenhetsutbyte, samvaro, utbildning och information om förhållningssätt, känslor och om sjukdomen. Vi berättar också om vad vi erbjuder för hjälp och stöd för dig som anhörig.

Du kan delta i anhöriggrupp för demens, Parkinson eller afasi. Du kan även delta i hälsofrämjande aktiviteter för den som vårdar anhörig.

Samtalsgrupp, att slippa göra resan ensam

Samtalsgruppen är för dig och din närstående som nyligen har fått en demensdiagnos och är i tidigt stadium. Första tillfället är den 19 september.

Anhöriggrupp demens

Vårdar du en närstående hemma som har fått en demenssjukdom? Första träffen med Anhöriggrupp demens är den 6 september klockan 13:00- 15:00 i Kaprifolgården, Henån.

Relaterad information

Hälsobefrämjande aktivitet för anhöriga

Balans och harmoni med ChiBall® är en hälsobefrämjande aktivitet för anhöriga. Tycker du om gymnastikövningar i en lugn och harmonisk anda. Då passar denna gymnastik just för dig. Anmälan behövs.

Afasigrupp

Känner du någon som har svårt att hitta rätt ord? Någon som säger nej, när hen menar ja, eller har du själv nedsatt språkförmåga? Du är då välkommen till vår Afasi-grupp med eller utan anhörig. Första tillfället är den 19 september.

Relaterad information

Anhöriggrupp Parkinson

Vi ska skapa en mötesplats på Orust och bygga ett nätverk för anhöriga som har en närstående med Parkinsons sjukdom. Det är viktigt att känna samhörighet, att ha någon att identifiera sig med och att träffa någon som förstår din livssituation.

Återställ
Hjälp oss bli bättre