Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Kråksundsgap, foto.

Kråksundsgap

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2020-09-01

Anhörigstöd hösten 2020

Vi erbjuder flera olika anhöriggrupper för dig som vårdar och stödjer din närstående. Tanken är att du träffar andra i liknande situation.

Du får möjlighet att träffa andra i liknande situation för erfarenhetsutbyte, samvaro, utbildning och information om förhållningssätt, känslor och om sjukdomen. Vi berättar också om vad vi erbjuder för hjälp och stöd för dig som anhörig.

Vi erbjuder även hälsofrämjande aktiviteter för den som vårdar anhörig.

Anhörigstödet är för dig som ger stöd eller vårdar en närstående som har långvarig sjukdom, hög ålder, funktionsskillnad, missbruk eller problematik som innefattas av psykisk eller fysisk ohälsa. Den närstående kan vara familjemedlem, släkting eller god vän. Du behöver inte bo med personen för att du ska räknas som anhörig.

Walk and Talk

Nu har du som anhörig möjlighet att prova ett promenadmöte, ett Walk and Talk möte. Promenadmötet ger dig möjlighet att samtala om vad du funderar över just nu.

Relaterad information

Tillsammans vill vi veta

Den här gruppen är för dig som är anhörig och närstående. Den vänder sig till dig som vill ha mer kunskap om hur det är att leva med en hjärnskada, till exempel demens.

Anhöriggrupp demens

Gruppen är för dig som vårdar en närstående hemma som har fått en demenssjukdom.

Relaterad information

Hälsobefrämjande aktivitet för anhöriga

Balans och harmoni med ChiBall® är en hälsobefrämjande aktivitet för anhöriga. Anmälan behövs.

Afasigrupp

Känner du någon som har svårt att hitta rätt ord? Någon som säger nej, när hen menar ja, eller har du själv nedsatt språkförmåga? Du är då välkommen till vår Afasi-grupp med eller utan anhörig.

Relaterad information

Tankar inför framtiden

Du som är förälder till ett vuxet barn med funktionsnedsättning är välkommen att delta i en cirkel. 

Relaterad information

Inspirationsmonter med enkla hjälpmedel

På Kaprifolgården i Henån har vi en inspirationsmonter med smarta idéer. Vi visar smarta lösningar och produkter som kan underlätta och skapa trygghet i din vardag.

Orust Handräckning

Orust Handräckning är en av de äldsta frivillig organisationer i Sverige. Verksamhetens huvudsyfte är att bryta isolering för människor i alla åldrar som är ofrivilligt ensamma.

Vill du göra en frivillig insats för att hjälpa till?

Orust Handräckning ställer upp ideellt för äldre och ensamma. Det kan vara telefonkontakt, promenader, sällskap till och från affär eller läkarbesök. En handräckare kan också komma hem till dig och ha högläsning eller sitta och prata.

Känner du någon som behöver handräckning?

Kanske känner du någon som kan glädje av Orust Handräcknings insatser?

Kontakta Orust Handräckning

Telefon 0705-90 76 96

Återställ
Hjälp oss bli bättre