Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Gullholmen, foto.

Gullholmen

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Anhörigstöd våren 2022

Vi erbjuder flera olika anhöriggrupper och aktiviteter för dig som vårdar och stödjer din närstående. Tanken är att du träffar andra i liknande situation.

Genom att träffa andra i liknande situation får du erfarenhetsutbyte, samvaro, utbildning och information om förhållningssätt, känslor och om sjukdomen. Vi berättar också om vad vi erbjuder för hjälp och stöd för dig som anhörig.

Vi erbjuder även hälsofrämjande aktiviteter och föreläsningar för dig som vårdar en närstående.

Vem är anhörig

Anhörigstöd är för dig som ger stöd eller vårdar en närstående som har långvarig sjukdom, hög ålder, funktionsskillnad, missbruk eller problematik som innefattas av psykisk eller fysisk ohälsa.

Din närstående kan vara familjemedlem, släkting eller god vän. Du behöver inte bo med personen för att du ska räknas som anhörig.

Walk and Talk samtal under en promenad

Nu har du som anhörig möjlighet att prova ett promenadmöte, ett Walk and Talk möte. Promenadmötet ger dig möjlighet att samtala om vad du funderar över just nu.

Relaterad information

Tillsammans vill vi veta

Den här gruppen är för dig som är anhörig och närstående. Den vänder sig till dig som vill ha mer kunskap om hur det är att leva med en hjärnskada, till exempel demens.

Anhöriggrupp demens

Gruppen är för dig som vårdar en närstående hemma som har fått en demenssjukdom.

Relaterad information

Matlagning med Marita, anhörigstöd

Anhörigstödet startar upp ett matlag. Vi lagar mat tillsammans i en mindre grupp och avnjuter den tillsammans.

Tankar inför framtiden

Du som är förälder till ett vuxet barn med funktionsnedsättning är välkommen att delta i en cirkel. 

Relaterad information

Anhöriggrupp till föräldrar

En grupp för dig som är förälder till barn som har en utsatt situation. Det kan handla om att barnet eller ungdomen har en funktionsvariation, är diskriminerad, är trakasserad, mobbad eller har en annan utsatt situation.

Relaterad information

Självhjälpsgrupp

En självhjälpsgrupp som är riktad till dig som är anhörig till någon med beroendeproblematik, psykisk sjukdom eller långvarig sjukdom.

Relaterad information

Sommarfest för anhöriga

Anhörigstödet bjuder in till en försommarkväll med festligheter i Stala Bygdegård den 1 juni. Det blir underhållning, god mat och härligt sällskap. Kanske blir det dans också.

Relaterad information

Svanesund från hög höjd med anhörigstödet

Den 14 juni vandrar anhörigstödet runt Moltemyren i Svanesund. Den som vill kan avsluta med ett dopp i havet på den fina badstranden i Svanesund.

Inspirationsmonter med enkla hjälpmedel

På Kaprifolgården i Henån har vi en inspirationsmonter med smarta idéer. Vi visar smarta lösningar och produkter som kan underlätta och skapa trygghet i din vardag.

Orust Handräckning

Orust Handräckning är en av de äldsta frivillig organisationer i Sverige. Verksamhetens huvudsyfte är att bryta isolering för människor i alla åldrar som är ofrivilligt ensamma.

Vill du göra en frivillig insats för att hjälpa till?

Orust Handräckning ställer upp ideellt för äldre och ensamma. Det kan vara telefonkontakt, promenader, sällskap till och från affär eller läkarbesök. En handräckare kan också komma hem till dig och ha högläsning eller sitta och prata.

Känner du någon som behöver handräckning?

Kanske känner du någon som kan glädje av Orust Handräcknings tjänster.

Har du frågor och vill anmäla dig, kontakta vår anhörigkonsulent, ring vår växel så kopplar de dig till rätt person. Du kan även använda kontaktformuläret högst upp på sidan.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre