Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Vallerö och Hermanö huvud, foto.

Vallerö och Hermanö huvud

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Familjehemmens dag

Det behövs fler familjehem för barn och ungdomar. Den 27 april uppmärksammar Sveriges kommuner och regioner SKR familjehemmens viktiga roll för barn och ungdomar som behöver stöd och om uppdraget att vara familjehem.

Familjehemmens dag anordnas för andra året i rad och är en satsning från Sveriges kommuner och regioner SKR för att uppmärksamma familjehemmens viktiga roll för barn och ungdomar som behöver stöd och om uppdraget att vara familjehem.

På eftermiddagen klockan 13:00 - 14:15 är det en webbsändning för dig som är eller funderar på att bli familjehem. Föreläsningen är gratis och ingen anmälan krävs. Den går även att se i efterhand.

Under sändningen får du veta mer om hur en utredning för att bli familjehem går till, får del av vilket stöd man kan få som familjehem samt ta del av erfarenheter från organisationer som Bris, Rädda Barnen, Maskrosbarn, Attention och Knas hemma.

Du får ta del av vad som är på gång inom familjehemsvården och olika exempel på kommuners arbete inom området. Johanna Bergström, författare till boken Utan mig har hon ingen, berättar om sina erfarenheter av att vara placerad i familjehem.

Är du intresserad av att bli familjehem eller vill veta mer

Familjehem Sverige är en nationell tjänst som vi använder. Där kan du få svar på dina frågor och anmäla ditt intresse.

Återställ
Hjälp oss bli bättre