Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Morlanda brygga, foto.

Morlanda brygga

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-05-26

Folkhälsopengar satsas på en el-parcykel

Alla som någon gång cyklat glömmer aldrig hur stärkande för kropp och själ det är.

Foto på en trehjulig cykel med två säte

Fun2Go parcykel.

Nu erbjuder vi våra boenden i omsorgen och på äldreboenden möjlighet uppleva det igen när kroppen och knoppen har åldrats så att det inte längre går att cykla på egen hand, men nu är det möjligt att cykla igen, med Fun2Go cykeln.

Parcykeln stimulerar till fysiskt aktivitet och till samvaro, glädje och bidrar med ökad livskvalitet. Denna form av aktivitet skapar samtalsämnen, minnen och massor av härliga upplevelser. Dessutom är det klimatsmart färdsätt.

Fun2Go är en dubbelcykel, en trehjuling, där användarna sitter bredvid varandra. En person styr, båda kan använda pedalerna och när det tar emot kopplar man på en hjälpfunktion som drivs av ett batteri som är uppladdningsbart. Båda två har en bra utsikt och kan kommunicera bra med varandra under färden.

Relaterad information

Utvärdering

Cykeln ska rulla initialt i Henån, sedan i Ellös och i slutet av sommaren i Svanesund. En utvärderingsblankett kommer att finnas med och vi tänker söka nya pengar från Folkhälsorådet till fler cyklar efter vi utvärderat användningen av den.

Folkhälsorådet har varit med och finansierat

Det är Folkhälsorådet som har varit med och finansierat cykeln via utvecklingsmedel som verksamheterna har kunnat söka. Syftet med utvecklingsmedlen är att förbättra folkhälsan på Orust. Ny utlysning inför 2018 kommer i juni.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre