Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringöns gästhamn, foto.

Käringöns gästhamn

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Frihet med el-parcykel

Idag har Orusts Sparbank berikat vår äldrevård med två el-parcyklar. Nu finns det goda möjligheter för våra äldre inom hemtjänst och på våra boenden att swisha fram på en parcykel.

Foto på två personer som sitter på en parcykel och tre personer som står bakom.

Stig och Syrene tillsammans med Birgitta Pettersson VD Orust Sparbank, Kristin Dahlbom enhetschef Kaprifolgården och Marina Hasselgren verksamhetschef äldreomsorg.

För två år sedan överlämnade Folkhälsorådet en el-parcykel till äldreomsorgen och den har roterat inom kommunen. En par-elcykel är en cykel för två som gör det möjligt att ta med äldre eller funktionshindrade på cykelupplevelser.

- En bekant till mig som arbetar inom omsorgen talade om hur uppskattad el-parcykeln är, men att det var långt mellan tillfällena att använda den, berättar Birgitta Pettersson, VD Orusts Sparbank.

Orusts Sparbank vill stimulera till fysiskt aktivitet, till samvaro och glädje genom att bidra med ökad livskvalitet för de äldre som bor på Orust. Nu kommer det att finnas en i Svanesund, Henån och i Ellös. Att cykla på en parcykel är en aktivitet som skapar samtalsämnen, minnen och massor av härliga upplevelser. Dessutom är det ett klimatsmart färdsätt för att besöka affären.

Det var både en högtidlig och glad överlämning av cyklarna vid Kaprifolgårdens boende i Henån. Birgitta fick hjälp av Karin, som är en av hyresgästerna, att klippa bandet. Stig, som också bor på Kaprifolgården, fick cykla premiärturer tillsammans med flera av våra medarbetare.

- Det var lätt att cykla tyckte Stig med glitter i sina ögon. Vilken härlig upplevelse!

Nu utökas cykelflottan till tre el-parcyklar tack vare Orusts Sparbank. El-parcyklarna används av både äldreboenden och hemtjänst. De kommer att finnas på våra äldreboenden; Fyrklövern i Svanesund, Kaprifolgården i Henån och Strandgården i Ellös.

- Det här kommer att betyda mycket för den som vill men inte längre kan cykla på egen hand bekräftar Marian Hasselgren som chef för äldreomsorgen. Att cykla el-parcykel är uppskattad bland våra äldre fortsätter Marina.

Relaterad information

Foto på två personer som cyklar på en parcykel.

Stig som är hyresgäst på Kaprifolgården cyklar premiärtur med e-parcykeln tillsammans med Syrene som arbetar på Kaprifolgården.

Återställ
Hjälp oss bli bättre