Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Orust Båtbyggarutbildning, Henån, foto.

Orust Båtbyggarutbildning, Henån

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-02-05

Invigning av Familjecentralen Orust

Nu har vi invigt vår nya familjecentral med öppet hus och mingel. Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och familjer med yngre barn och finns i samma hus som vårdcentralen i Henån. 

Foto på fyra kvinnor som knyter ihop fyra band.

Kommunalrådet Catharina Bråkenhielm (S) och representanter från öppna förskolan, barnavårdscentralen, mödravården och familjebehandlarna knöt symboliskt ihop de olika verksamheterna.

Invigningen blev en riktig familjefest med öppet hus i de nya lokalerna. Det bjöds på mingel med fika och nyttigheter, tipspromenad inomhus för liten och stor och ansiktsmålning. Biblioteket hade fiskdamm för alla barn och BVC hade nallemottagning för alla besökande gosedjur.

Kommunalrådet Catharina Bråkenhielm invigningstalade, och knöt ihop bandet för samverkan tillsammans med representanter för barnmorskemottagningen, öppna förskolan, socialtjänstens familjebehandlare och barnhälsovården.

Familjecentralen, som är en efterlängtad verksamhet, är en samverkan med Capio vårdcentral och Västra Götalandsregionen. Verksamhetens fokus är hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande. På familjecentralen träffar du barnmorskor, sjuksköterskor, förskollärare, mödra- och barnhälsovårdspsykolog samt familjebehandlare.

Relaterad information

Foto på de vackra frukterna och grönsakerna som serverades.

Familjecentralen bjöd på fika med nyttigheter, som de fixat tillsammans med några av barnfamiljerna som besöker Öppna förskolan.

Foto på en fiskdamm där barn kan fiska presenter.

Biblioteket samarbetar mycket med Öppna förskolan och stod för fiskdammen. Tillsammans erbjuder de färdiga bokpåsar att låna, boktugg och besök biblioteket.

Foto på en docka som undersöks av BVC.

På BVC kunde alla barn väga och mäta sina nallar och dockor.

Foto på byggnaden och ingången till Familjecentralen Orust.

Familjecentralen hittar du på Kaprifolvägen 2B i Henån, i samma byggnad som vårdcentralen och folktandvården.

Återställ
Hjälp oss bli bättre