Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Mollösund och Mollön, foto.

Mollösund och Mollön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Kontaktfamilj och kontaktperson sökes

Just nu söker vi dig som har möjlighet att hjälpa en eller flera barn eller ungdomar som kontaktfamilj eller kontaktperson.

Uppdragen kan se olika ut, eftersom alla barn är olika och har olika behov.

Det gemensamma för barnen och ungdomarna är att de behöver någon som framförallt har tid att lyssna, men också att de behöver ett större nätverk för att kunna fortsätta utvecklas på ett bra sätt.

Kontaktfamilj

I ett uppdrag som kontaktfamilj, kan det handla om ett barn eller ungdom som har behov av stöd och ombyte i miljön. Ibland är det en förälder som behöver avlastningen.

Barnet bor vanligtvis hos kontaktfamiljen ungefär en helg i månaden, eller varannan helg, beroende på hur behovet ser ut.

Kontaktperson

I ett uppdrag som kontaktperson, kan det handla om att uppmuntra barnet till sociala kontakter, att testa på olika fritidsaktiviteter, eller att ta en fika tillsammans.

Kontaktpersonen är någon som barnet eller ungdomen kan uppleva nya saker med och som kan visa på en alternativ tillvaro.

Som kontaktperson träffar du barnet eller ungdomen ungefär en gång i veckan.

Utredning

Den som vill bli kontaktperson eller kontaktfamilj och samtidigt vara ett stöd för ett barn eller ungdom, kommer att genomgå en utredning. Utredningen består av utredningssamtal, inhämtande av referenser samt kontroll av olika register.

Vill du anmäla intresse eller veta mer

Om du vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson är du välkommen att höra av dig till vår familjehemssekreterare. Ring vår växel så kopplas du till rätt person. Du kan även använda kontaktformuläret högst upp på sidan.

Återställ
Hjälp oss bli bättre