Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Malöleden, foto.

Malöleden

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2017-10-11

Nationella anhörigdagen firades

Vi firade Nationella anhörigdagen den 6 oktober på Kulturhuset Kajutan. Dagen är till för att uppmärksamma anhörigas livssituation.

- Ibland ger livet oss lite större utmaningar än vi bett om inledde Anhörigkonsulenten Carita Nurmi den Nationella anhörigdagen. Vi möter hinder och uppförsbackar som vi någonstans måste hitta kraft att ta oss både över och uppför.

Tanken med att fira nationella anhörigdagen är att uppmärksamma dig som vårdar en anhörig i hemmet. Vi vill ge dig lite uppmuntran och tips för hitta kraft, mod, styrka, stöd och tröst för att ta dig an denna utmaning som du fått fortsatte Carita.

Anhöriga bjöds på underhållning och tips

Det bjöds på förfriskningar och Orust Musikskola stod för en fantastisk konsert med en härlig blandning av låtar som gav mycket energi och glädje.

Caroline Wingdén presenterade olika mindfullness övningar som provades praktiskt under kvällen. Hon delade även generöst av olika avslappningsövningar som de anhöriga kan använda hemma. Av dessa tips erbjöds de anhöriga både fysisk och mental styrka.

Socialbibliotekarien Evamaria Bjelkenäs presenterade böcker och film som har anknytning till anhörigvård som uppskattades oerhört mycket. Dessa böcker och filmer kan du låna på biblioteket.

Frivilligföreningar

Sist men inte minst presenterade frivilligföreningarna Uddevalla Afasiförening, Demensföreningen STO och Orust handräckning sina verksamheter.

Bland underhållningen, föreläsningen, förtäringen och minglet fanns det även två representanter ifrån Hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götaland som gärna tog emot synpunkter och åsikter om dagens och framtidens anhörigstöd.

Det var 30-tal anhöriga som gick hem med ett leende på läpparna efter denna fullspäckade kväll.

Tack till alla som medverkat och gjort denna dag möjlig!

Arrangörer

Orust Kommuns anhörigstöd i samverkan med Allsports Wellness Center, Demensföreningen STO, Uddevalla Afasiförening, Orust Musikskola, Orust bibliotek, Orust Handräckning, Studieförbundet Vuxenskolan och Västra Götalandsregionen.

Återställ
Hjälp oss bli bättre