Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Husebyberget, Ellös, foto.

Husebyberget, Ellös

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Nationella anhörigdagen uppmärksammas

Den 4 oktober uppmärksammade vi anhörigas livssituation genom att bjuda anhöriga, som hjälper, stödjer och vårdar en närstående, på en spännande föreläsning och en måltid i god gemenskap.

Nationella anhörigdagen är officiellt den 6 oktober, men i år vi firade den några dagar innan.

Det var en vacker och kylig oktoberdag när vi uppmärksammade den Nationella anhörigdagen på Tavlebords Honungsgård. Med värme och ett vackert uppdukat bord inomhus mötte vi de anhöriga. Under dagen fick de ta del av det fascinerande livet i bikupan med drottning, arbetsbin och drönare. De fick även veta mer om biprodukter och dess medicinala verkan. Det är väldigt spännande att få ta del av bisamhällets fantastiska hierarkiska och strukturella liv samt hur flitigt de producerar honung.

Eva Haglund, som är verksamhetschef för anhörigstödet, hälsade alla välkomna och beskrev hur värdefullt det arbete är som anhöriga utför dagligen. Det kan börja med att den anhörige hjälper, stödjer och vårdar sin närstående en liten del av livet. Efter hand kan omsorgen öka upptill 24 timmar om dygnet. Eva önskar att alla som vårdar och stödjer en anhörig kan hitta strategier för att hämta kraft att orka vara anhörig.

Den här dagen är ett forum där anhöriga från hela kommunen kan träffa andra i samma eller liknande situation som man själv befinner sig i. Tanken är att det ska ge ork och glädje att gå vidare i sin anhörigroll och styrka att be om hjälp när hen inte orkar mer.

Årets anhörigdag genomfördes i samarbete med Tavlebords Honungsgård, Studieförbundet Vuxenskolan och Anhörigstödet.

Återställ
Hjälp oss bli bättre