Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Dambadhuset Käringön, foto.

Dambadhuset Käringön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Tre chefer nominerade till SydVästenpriset

Tre av våra chefer inom omsorg är nominerade till SydVästenpriset. Priset uppmärksammar långsiktigt, kvalitativt och strategiskt ledarskap inom hälso- och sjukvård.

Nomineringen har kommit från deras arbetsplatser. Det nominerade är Ann-Christin Eriksson och Alexander Fåll som är chefer för Strandgårdens äldreboende i Ellös, samt Katarina Lenander som är chef för Fyrklövern intraprenad i Svanesund.

- Alla tre har klarat första gallringen och är nu i gallringsomgång två av tre berättar sektorchef Lena Gardtman. Det är så roligt att våra chefer nomineras av sina medarbetare för det fina arbetet de gör, nu håller vi tummarna inför nästa gallringsomgång.

Priset som finansieras av Västra Götalandsregionen består av ett diplom, en prissumma på 50 000 kronor samt en sydväst. En jury, bestående av representanter från näringsliv, offentlig verksamhet och från Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund, utser pristagare. Priset delas ut den 15 oktober 2020 på Högskolan i Borås.

– Chefer inom den offentliga sektorn är ofta ganska osynliga. Och när de väl synliggörs i massmedia så tenderar det att bli negativt. Därför tror jag att det är viktigt att lyfta fram vilka viktiga insatser de gör och prata om vad som fungerar hos dem och medarbetarna, berättar Margareta Lundberg Rodin som är projektledare för SydVästenpriset.

Ann-Christin och Alexander, Strandgårdens äldreboende Ellös

Det är Ann-Christins och Alexanders medarbetare på Strandgårdens äldreboende i Ellös som nominerat dem.

Foto på en kvinna, en dragshowartist och en man.

Strandgårdens enhetschefer Ann-Christin Eriksson och Alexander Fåll tillsammans med dragshowartisten Gretchen. Arkivbild.

I motiveringen från medarbetarna står det bland annat Alexander och Ann-Christin motiverar oss att hela tiden arbeta mot nya mål och uppföljningar. De ger oss möjlighet till utveckling som skapar arbetsglädje och kunskap. De uppmuntrar oss att vara ett team i det dagliga arbete, där vi tillsammans har insikt i helheten med alla professioner. De är måna om att vi pratar väl om vår arbetsplats utanför arbetet. Vilket innebär att vi pratar gott om och är stolta över vårt arbete som undersköterska.

Katarina, Fyrklöverns intraprenad i Svanesund

Det är Katarinas medarbetare på Fyrklöverns intraprenad i Svanesund som nominerat henne till priset.

Foto på en kvinna som håller en stor låda.

Katarina Lenander hämtade 17 lådor visir till våra verksamheter från Volvo Trucks i Torslanda.

I deras motivering står det bland annat Katarina står för ett verksamhetsnära ledarskap, hon finns oftast tillgänglig för den som vill byta några ord – antingen det är en personal, en boende eller en anhörig. Hon har ett salutogent förhållningssätt och vill att varje medarbetare ska få blomma utifrån sina egna styrkor och förutsättningar, att personalens resurser tas tillvara. Hon arbetar för en god arbetsmiljö och korta beslutsvägar.

Återställ
Hjälp oss bli bättre