Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Vallerö och Hermanö huvud, foto.

Vallerö och Hermanö huvud

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Utflykt med anhörigstödet juni 2021

Vi har haft flera uppskattade utflykter med anhörigstödet under våren. Senaste vandrade vi vid Björnsundskanalen och tittade på kameler vid Myckelby Nedergård.

En glad grupp med människor.

Vandring vid Björnsundskanalen.

Utflykter för anhöriga börjar igen i augusti. Program kommer ut början av juli, så håll utkik!

Vandring för anhöriga till Björnsundskanalen

Fast sjöbrisen kröp inpå oss, blev vandringen till Björnsundskanalen en härlig tur med anhöriga. Det är cirka 3 kilometer tur och retur från Korskällan i kuperad terräng. Naturen varierar sig från skog till kala berghällar, härliga kontraster!

Vår kulturutredare Anders Bertrandsson guidade och berättade om historiska händelser och en och en annan skröna från platsen. Som sig tillhör under en vandring är fikapausen ett viktigt inslag, denna gång bjöd anhörigstödet på vandringsfika.

Relaterad information

En glad grupp med människor.

Anhörigstödet besöker Myckleby Nedergård

Besök på Myckelby Nedergård

Det blev en lyckad dag när AHA upplevelser och anhörigstödet i kommunen ordnade ett besök på Myckleby Nedergård för att titta på kameler. De här gången deltog både anhöriga och pensionärer. Göran Andersson, som är ägare, berättade och matade de olika djuren som finns på gården. Det finns mer än bara kameler, det finns emuer, alpackor, lamor, pärlhönor, indisk ko, minigrisar, gäss, getter, duvor och mer.

Efter presentation och rundvandringen ordnades det matig fika och kaffe samt quiz om de olika djuren. Fyllda med upplevelser, kunskap och mat lämnade vi Myckelby Nedergård med ett leende på läpparna.

En glad grupp med människor.

Anhörigstödet besöker Myckleby Nedergård

En kamel som tittar på dig.

Kamel som bor på Myckleby Nedergård.

En väldigt fågel, liknar en struts.

Emu som bor på Myckleby Nedergård.

Återställ
Hjälp oss bli bättre