Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringöns gästhamn, foto.

Käringöns gästhamn

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Vaccination mot covid-19 är utan kostnad

Det har under den senaste tiden förekommit olika typer av bedrägeriförsök mot äldre kopplade till vaccination av covid-19. Äldre har blivit uppringda av personer som säger att de erbjuder vaccinationer mot covid-19 och som vill ha betalt för detta.

Vaccinationen mot covid-19 är i Sverige helt gratis för samtliga, så den här typen av samtal är alltid försök till bedrägeri.

Så vaccineras du som har hemsjukvård eller hemtjänst

  • Du som har hemsjukvård via Orust kommun får din vaccination utförd av Orust kommuns egna sjuksköterskor.
  • Du som bara har hemtjänst blir blir vaccinerad av Capio vårdcentral. Hemtjänsten lämnar ut brev från Capio vårdcentralmed en hälsodeklaration. Vi ringer till den som bara har larm och städ innan eftersom vi måste komma på ett ej planerat besök.

Lämna aldrig ut några uppgifter om bankkonton och logga heller aldrig in på bank-id om du blir uppringd av någon som säger sig erbjuda vaccination. Om du får ett sådant samtal bör du polisanmäla det.

Så skyddar du dig mot bedrägerier

Tänk på att banken eller polisen aldrig ringer upp och ber någon att lämna ifrån sig värdesaker eller personliga uppgifter. Om du får den här typen av frågor – lägg på luren. Anmäl direkt till polisen. Anmäl även ett försök till brott

Återställ
Hjälp oss bli bättre