Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Pilgrimen, Hermanö, foto.

Pilgrimen, Hermanö

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Välbesökt Seniormässa

EllösParken var fylld till bredden med glada utställare och besökare på Seniormässan. Det är ett härligt samarbete mellan föreningsliv, organisationer och företag.

Annette Öbom Frivilliga resursgruppen FRG visade saker som är bra att ha hemma vid ett längre strömavbrott. Bo Hansson Räddningstjänsten demonstrerade Hjärtstartaren.

Mässans tema var Livet du lever och handlade om allt som berör oss människor, vår kropp, vår knopp och allt däremellan.

Det var uppskattningsvis 400 personer som besökte Seniormässan. Vid informationsborden fanns föreningslivet, våra egna verksamheter och företagare för att berätta sina tjänster och produkter.

- Förberedelserna har pågått nästan ett år berättar Aili Larsson projektledare för mässan. Det har varit ett otroligt en inspirerande samarbete med alla parter som gjort Seniormässan möjlig.

Det var många som uttryckte sin uppskattning över att det satsas på de äldre.

- Vi har fått så mycket härlig och uppskattande återkoppling från mässans besökare berättar Carita Nurmi som är vår Anhörigkonsulent och en av de som håller ihop mässan.

Mässan bjöd besökarna på ett digert program med underhållning, föreläsningar och prova på aktiviteter.

- Det här var stort och bra arrangemang med mycket att se och höra bekräftade en av besökarna på mässan, det var nästan svårt att hinna med allt som hände.

Seniormässan arrangeras i samarbete med Agneta Brättemark från Studieförbundet Vuxenskolan samt pensionärs- och handikapporganisationer.

Soliga tanterna med Ola stod för en mycket uppskattad underhållning.

Britt från Afasiföreningen samt Nadja och Marita från Demensförbundet var några av de många utställarna på mässan.

Du träffar även Afasiföreningen och Demensförbundet genom de olika anhöriggrupper som vi erbjuder.

Relaterad information

Marie-Louise Gill ordförande Brottsofferjouren Kungälv-Stenungsund-Orust-Tjörn och Helena Stranne styrelseledamot.

Marie-Louise och Helena från den ideella föreningen Brottsofferjouren Kungälv-Stenungsund-Orust-Tjörn berättade om deras verksamhet och deras samverkan med Polisen. De söker även efter fler som vill ställa upp frivilligt några timmar då och då.

Brottsofferjouren är en ideell förening som erbjuder stöd, vägledning och information till dig som brottsoffer. Även anhöriga till brottsoffer eller vittnen är varmt välkomna att höra av sig.

Foto på jordgubbar

Ulf Darrell som är kommunpolis för Orust och Tjörn hoppas att du svarar på enkäten som ligger till grund för Medborgarlöfte Orust 2020.

En svartvit hund och en rödhårig kvinna.

Terapihunden Kasper som ger stöd till människor inom vård och omsorg var på plats tillsammans med sin diplomerade hundförare Erika Rudevärn.

Två kvinnor som visar upp sexhjälpmedel

Aili samtalade med Lis från Lustjakt om lust, närhet och sexualitet.

Återställ
Hjälp oss bli bättre