Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ängs brygga, foto.

Ängs brygga

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Vill du bli kontaktperson

Vi söker trygga personer som vill hjälpa en medmänniska med funktionsskillnad till ett mer aktivt liv. En kontaktpersonen fungerar som en vän några timmar per vecka eller månad.

Som kontaktperson ger du socialt stöd och hjälper till att bryta isolering genom att vara medmänniska till en person med psykisk ohälsa eller funktionsskillnad.

En kontaktpersonen fungerar som en vän några timmar per vecka eller månad. De flesta med tid och engagemang kan bli kontaktpersoner.

När och var ni träffas och vad ni ska hitta på bestämmer ni tillsammans. Ni kan till exempel gå på bio, gå ut och fika, promenera eller träffas hemma.

Du som är intresserad av att bli kontaktperson behöver inte ha någon speciell utbildning. Det viktiga är att du har fyllt 18 år och har ett engagemang och intresse för andra människor och har lite tid över av din fritid. Det är ett plus om du har erfarenhet av människor med psykisk ohälsa och funktionsskillnad.

Du måste inte heller ha körkort eller tillgång till bil. I ditt uppdrag som kontaktperson använder du allmänna kommunikationer (alternativt färdtjänst) för resor med den som du är kontaktperson åt.

Kontaktperson är ett bistånd

Kontaktperson är ett bistånd som kan beviljas enligt Socialtjänstlagen eller LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Syftet med biståndet är att personen med funktionsnedsättning ska få ett större socialt nätverk och kunna komma ut på aktiviteter.

Ersättning

Ersättningen till dig som kontaktperson är uppdelad i en beskattningsbar arvodesdel och en omkostnadsdel som är skattefri och ska täcka de utgifter du har i samband med uppdraget. Arvodets storlek beror på hur ofta träffarna är.

Vill du anmäla intresse eller veta mer

Om du vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson är du välkommen att höra av dig till vår LSS-handläggare. Ring vår växel 0304-33 40 00 så kopplas du till rätt person.

Du kan även använda kontaktformuläret högst upp på sidan.

Återställ
Hjälp oss bli bättre