Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Buskären, foto.

Buskären

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Vi söker kontaktfamiljer och kontaktpersoner

Vi har ett stort behov av dig som har möjlighet att hjälpa barn eller ungdomar, i uppdrag som kontaktfamilj eller kontaktperson. Vi är i behov av personer och familjer i olika åldrar, familjer med eller utan barn, med olika intressen och förutsättningar.

Uppdragen kan se olika ut, eftersom alla barn är olika och har olika behov.

Den som vill hjälpa till behöver ha en stabil livssituation samt tid, tålamod och intresse av ta emot eller finnas där för barn och ungdomar.

Uppdragen kan se olika ut, beroende på barnets behov. Det gemensamma för barnen och ungdomarna är att de behöver någon som framförallt har tid att lyssna, men också att de behöver ett större nätverk för att kunna fortsätta utvecklas på ett bra sätt.

Kvalifikationer

  • Du har en trygg och stabil livssituation.
  • Du har en personlig mognad.
  • Du är drogfri och har sunda alkoholvanor.
  • Respekterar, tycker om och har tid att hjälpa ett barn eller ungdom.
  • Är positiv till olika fritidsaktiviteter. Gärna ansökningar med personer som har olika intressen, exempelvis motorintresse, sportintresse, kreativa intressen (måla, pyssla) och hästintresse.

Kontaktfamilj

I ett uppdrag som kontaktfamilj, kan det handla om ett barn eller ungdom som har behov av stöd och ombyte i miljön. Ibland är det en förälder som behöver avlastning. Barnet bor vanligtvis hos kontaktfamiljen ungefär en helg i månaden, eller varannan helg, beroende på hur behovet ser ut.

Kontaktperson

I ett uppdrag som kontaktperson, kan det handla om att uppmuntra barnet till sociala kontakter, att testa på olika fritidsaktiviteter, eller att ta en fika tillsammans. Kontaktpersonen är någon som barnet eller ungdomen kan uppleva nya saker med och som kan visa på en alternativ tillvaro. Som kontaktperson träffar du barnet eller ungdomen ungefär en gång i veckan.

Utredning

Innan du kan bli kontaktfamilj eller kontaktperson gör socialtjänsten en utredning av dig/er. Den består av utredningssamtal, referenstagning och registerutdrag. Hembesök genomförs om det är utredning om att bli kontaktfamilj.

Stöd och ersättning

Kontaktpersonen eller kontaktfamiljen får regelbundet stöd i sitt uppdrag, utav familjehemssekreterare. Det är regelbunden kontakt med familjehemssekreterare och barnets socialsekreterare, för uppföljning av uppdraget.

Kontaktpersoner och kontaktfamiljer får ersättning för sitt uppdrag. Dess storlek beror på uppdragets omfattning och barnets ålder.

Välkommen med din ansökan
Om du vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson är du välkommen att höra av dig till vår familjehemssekreterare

Vill du anmäla intresse eller veta mer

Om du vill veta mer om hur det är att vara kontaktperson är du välkommen att höra av dig till vår familjehemssekreterare. Ring vår växel så kopplas du till rätt person. Du kan även använda kontaktformuläret högst upp på sidan.

Återställ
Hjälp oss bli bättre