Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
MUMA Myckleby, Torp, foto.

MUMA Myckleby, Torp

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Walk and Talk, samtal under en promenad

Nu har du som anhörig möjlighet att prova ett promenadmöte, ett Walk and Talk möte. Promenadmötet ger dig möjlighet att samtala om vad du funderar över just nu.

Tankar och samtal kan bli mer kreativa och lösningsfokuserade under en promenad än då du sitter still. Dessutom får vi rörelse, dagsljus och frisk luft.

Att du mår bra av att promenera är inget nytt. När vi rör oss på oss utsöndras en mängd må-bra ämnen som gör oss gladare, piggare, lugnare och mer tillfreds. När vi är ute och promenerar tillsammans känner du närhet och gemenskap, och rörelsen framåt påverkar våra tankar och samtal i samma riktning. Vi blir bättre på att lyssna och kan prata friare. Och inte bara det, all fysisk aktivitet tränar även hjärnan. När vi promenerar stimuleras bland annat nybildningen av hjärnceller, samtidigt som blodgenomströmningen och syresättningen ökar, vi får bättre minne, blir skärpta och fokuserade och får skydd mot olika sjukdomar.

Du kan göra det var du än bor

Det fina med detta är att du kan göra det var du än bor. Det kan vara i Svanesund, Ellös, Henån eller något annat ställe på vår härliga gröna ö. Välj mellan skogs-, strand-, stads-, och hälsopromenad.

Ring och boka en tid

Kontakta vår anhörigkonsulent, använd formuläret längst upp på sidan eller ring vår växel så kopplar de dig rätt.

Vem är anhörig

Anhörigstödet är för dig som ger stöd eller vårdar en närstående som har långvarig sjukdom, hög ålder, funktionsnedsättning, missbruk, eller problematik som innefattas av psykisk eller fysisk ohälsa. Den närstående kan vara familjemedlem, släkting eller god vän. Du behöver inte bo med personen för att du ska räknas som anhörig.

Relaterad information

Återställ
Hjälp oss bli bättre