Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Ellös hamn, foto.

Ellös hamn

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-05-17

Årets förbättrare inom Sveriges friluftsliv 2019

Vi är den kommun som förbättrat friluftslivsarbete mest under den senaste treårsperioden och har nu utsetts till Årets förbättrare 2019.

Foto på en kvinna och en man som håller blommor och ser väldigt glada ut.

Malin Andersson, fritidschef och Rickard Wennerberg, kultur- och bibliotekschef.

Den årliga utmärkelsen ska uppmuntra och stimulera kommunernas arbete med friluftsliv. Olofströms kommun fick pris som Sveriges friluftskommun 2019. Det andra priset, Årets förbättrare 2019, tilldelades Orust kommun.

Vi är den kommun som förbättrat friluftslivsarbete mest under den senaste treårsperioden. Med en förbättring på 60 procentenheter har vi visat att det på kort tid går att stärka och utveckla friluftslivet. Det är ett framgångsrikt friluftslivsarbete som kommer invånarna till nytta.

- Vi är mycket glada och stolta att ta emot utmärkelsen säger de. Detta visar hur långsiktigt arbete lönar sig säger Malin Andersson, fritidschef, samt Rickard Wennerberg, kultur- och bibliotekschef som var på plats för att motta priset.

Vi har gjort stora satsningar under de senaste åren, inte minst på våra vandringsleder, vår digitala vandringsportal och på att byta ut belysningen vid våra motionsspår. Allt detta hade inte gått utan allt det arbete som våra engagerade medarbetare utför.

- Nu siktar vi på att bli regionens bästa friluftskommun säger Malin och Rickard.

Det var torsdagen den 16 maj som priset Årets friluftskommun och Årets förbättrare delades ut i Kristianstad rådhus. Det skedde under seminariet Det hållbara friluftslivet – Tankesmedja för friluftsliv 2019, som arrangerades av en rad myndigheter och organisationer med intresse i friluftsliv. Priset har delats ut sedan 2010.

Bakom priset står Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening. Olofström får 50 000 kronor till kommunens arbete med friluftsliv.

Återställ
Hjälp oss bli bättre