Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Dambadhuset Käringön, foto.

Dambadhuset Käringön

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Biblioteket tipsar, Fat Dance

Tone, ny barnbibliotekarie i Henån, tipsar om Malin Eriksson Sjögärds Fat Dance - en bra och jätteviktig bok som passar från 9 år och uppåt.

Tone påskpysslar samtidigt som hon lyssnar på boken Fat Dance av Malin Eriksson Sjögärd.

Fat Dance av Malin Eriksson Sjögärd

Just nu läser jag Fat Dance av Malin Eriksson Sjögärd, en lika uppslukande som viktig bok för unga läsare från 9 år och uppåt, utan någon övre åldersgräns. Läses med fördel även av vuxna!

I boken får vi möta 12-åriga Maddi som älskar att dansa. Maddi är tjock och trivs med sig själv, något som hennes klasskompisar har svårt att förstå. Som tur finns en förebild - Maddis äldre kusin har startat dansgruppen Fat Dance som följs och hyllas i både morgonteve och på sociala medier. Att följa dansarna i Fat Dance blir en fristad för Maddi, men i skolvardagen känner hon sig fortfarande ensam. Men så börjar en ny elev Elli i klassen, som även hen förstår hur det känns att vara normbrytande, och allt förändras!

Det här en bok som handlar om mod, normer och makt, om vikten av förebilder och gemenskap och att det finns många sätt att vara annorlunda på. Och om dansen som kraft! Växte du som vuxenläsare dessutom upp med filmen Fucking Åmål kommer du känna igen många blinkningar.

Bokens tillgänglighet på biblioteket, 19 april

Boken finns att låna på våra bibliotek och att lyssna på – och läsa om du har Legimus. På förlagets webbplats finns även en lärarhandledning för årskurs 5 till 7.

Återställ
Hjälp oss bli bättre