Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Tuvesvik, foto.

Tuvesvik

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat

Biblioteket tipsar, Svärdet och spiran

Efter sommaruppehåll smyger vi igång med boktipsen igen. Den här veckan tipsar Linnea på Svanesunds bibliotek om Ken Folletts storslagna 1100-talsskildring Svärdet och spiran.

Svärdet och spiran av Ken Follett

Svärdet och spiran av Ken Follet

Svärdet och spiran utspelar sig under 1100-talets krigshärjade England där man får följa en grupp människor i den lilla byn Kingsbridge vars öden sammanlänkas med byggandet av en katedral och det krig som pågår mellan adeln. Handlingen kretsar kring byggmästaren Tom "Byggare" som kommer till Kingsbridge med sin familj i det medeltida England.

I Kingsbridge har munken Philip, en mycket begåvad och ambitiös man, just valts till prior över det kloster som finns i byn. Toms högsta dröm är att få bygga en mäktig katedral och en natt startar en brand i Kingsbridge som totalförstör klostrets kyrka men de hinner som tur är att rädda dess helgon. Tom får då chansen att förverkliga sin dröm när han blir vald som byggherre att skapa stadens nya kyrka kring dess älskade helgon.

Katedralbygget drivs på av prior Philip och byggmästare Tom som får kämpa hårt, mot den brutale riddar William och den makthungrige biskop Waleran, för att få sin katedral färdig. Med bred pensel målar Ken Follett upp medeltidens myllrande och färgstarka värld av sammansvetsade familjer, bönder, kungligheter, tjänsteflickor, riddare och prästskap.
Man får följa den kamp som olika människor har i sin strävan efter makt, pengar, helighet eller rent av överlevnad.

Bokens tillgänglighet på biblioteket, 16 september

Svärdet och spriran finns att låna på biblioteken, och den finns även som e-bok i vår e-boksapp Biblio.

Återställ
Hjälp oss bli bättre