Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Grindsbyvattnet, foto.

Grindsbyvattnet

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-11-08

Inspirationsvecka för våra föreningar

Föreningsveckan på Orust, den 4-6 november, var en vecka med arrangemang och föreläsningar som hade fokus på föreningsutveckling och inspiration.

En man som står på en scen.

Thomas Petersson körde Standup i Henåns sporthall med dråpliga episoder från sitt liv som gav många igenkännande skratt.

Veckan inleddes i Ängås skola med en föreläsning med Petter och vi delade ut Orusts Sparbanks kulturstipendium. På tisdagen var föreläsning med Maria Dufva för både ungdomar och vuxna. Temat var livet på nätet när det gäller risker och hur du kan skydda dig.

På onsdagen var det föreningsbuffé, prisutdelning för Lions teckningstävling och inspirationsföreläsning med Jim Thuresson i Kulturhuset Kajutan.

På torsdagen var det en fantastisk avslutningskväll i Henåns sporthall. Niklas Strömstedt tog emot Orust stora Evert Taubepris, Det var musikunderhållning på temat Taube med Gåke och Pierre Eriksson. Kvällen avslutades med Thomas Peterssons bejublade standup.

Foto på fyra män som står på en scen. En man håller en blombuket och pratar i en mikrofon, en man håller en stor check på 50 000 kronor.

Orusts Sparbanks VD Mikael Gustavsson överlämnade priset till Niklas Strömstedt. Utvecklingschef Börje Olsson och kommunstyrelsens förste vice ordförande Anders Arnell deltog vid ceremonin.

Foto på två män som på en scen. En man håller en i en gitarr och sjunger i en mikrofon, en man håller ett dragspel-

Gåke berättade historier om Evert Taube och tolkade Taubes visskatt tillsammans med Pierre Eriksson.

Foto på två män som står på en scen. En man håller en stor check på 21 000 kronor.

Orusts Sparbanks VD Mikael Gustavsson överlämnade kvällens inträde till Sjöräddningssällskapet RS Käringön.

Återställ
Hjälp oss bli bättre