Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Käringöns gästhamn, foto.

Käringöns gästhamn

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2016-12-05

IQ nummer 1217

Vi presenterar stolt våra fritidsgårdars goda exempel för drogfri aktivitet för unga.

IQ nummer 1217

Det är en skolavslutningsaktivitet, en resa till Liseberg som nu blivit en tradition, med syfte att erbjuda ett positivt, alkohol- och drogfritt avslutningsfirande. Resan till Liseberg har fått ett eget IQ nummer och kommer att få ett diplom av IQ-initiativet.

Aktiviteten är så attraktiv att eleverna väljer att följa med på resan och bryta tidigare traditionerna av festande och fylla. Varje år rullar 3-4 bussar iväg med 150-200 förväntansfulla ungdomar till Göteborg för att fira skolavslutningen på Liseberg.

Det är våra fritidsledare som har ansökt om att skolavslutningsaktiviteten ska bli ett IQ projekt.

- Det är så roligt att vi har fått ett IQ nummer, det är en väldigt uppskattad aktivitet berättar fritidsledare Ulla Hagman. Vi har gjort detta under flera år och vi kan tydligt se att det bidrar till minskad alkoholkonsumtion på skolavslutningsdagen. Resan till Liseberg har blivit en viktig och positiv tradition som de yngre eleverna verkligen ser fram emot att ta del av.

Tanken med IQ projekt är att dela med sig av goda exempel för en smartare syn på alkohol. Alla IQ projekt får ett unikt nummer och idén kan användas fritt.

Under våren kommer IQ-initiativet till Orust för att dela ut diplomet.

Relaterad information

IQ nummer 1217 Orust fritidsgårdar

Vi som jobbar på Orusts fritidsgårdar är Klas Pallvik, Ludwig Gunnarsson, John Eriksson, Malin Andersson, Malin Lyrstrand, Ulla Hagman, Sarah Andersson och Rosa Olsson

Återställ
Hjälp oss bli bättre