Orust logotyp, vapen med en gul ekkrans och tre fiskar av arten långa som hänger på tork.
Kungsviken, foto.

Kungsviken

Återställ
Visa kontaktuppgifter

Publicerat 2019-11-08

Niklas Strömstedt besökte Orust

Niklas Strömstedt har besökt Orust för att ta emot Orusts stora Evert Taube-pris.

Foto på en glad man.

Den 7 november besökte Niklas Strömstedt Orust för att emot Orusts stora Evert Taube-pris 2019.

För nionde året i rad har vi tillsammans med Orusts Sparbank delat ut Orusts stora Evert Taube-pris. Det är ett lyrikpris som uppmärksammar textförfattare som skriver i Evert Taubes anda.

Priset delades ut vid en festlig prisceremoni i Henåns sporthall i samband med Föreningsveckan på Orust.

- Det är med glädje, tacksamhet och stolthet jag besöker Orust idag säger Niklas. Evert Taube har funnits i mitt liv sedan jag var liten och jag har pratat med honom i telefon åtskilliga gånger.

Niklas pappa var kulturredaktör på Expressen. Evert ringde ofta till deras hemtelefon för att lämna ett meddelande till honom och ibland var det Niklas som fick uppdraget.

Taube var den tidens opinionsbildare tillsammans med Astrid Lindgren och Tage Danielsson konstaterar Niklas. De hade alla starka röster och gjorde sig hörda. Många av Everts låtar är aktuella även idag fortsätter Niklas. Det hade varit roligt att veta vilken roll Taube hade spelat i samhällsdebatten idag.

Det är inte första gången Niklas besöker Orust, han berättar att han vid flera tillfällen spelat på Slussens Pensionat. Tidigare har även Folkets park i Ellös varit med på turnelistan.

Relaterad information

Foto på fyra män som står på en scen. En man håller en blombuket och pratar i en mikrofon, en man håller en stor check på 50 000 kronor.

Orusts Sparbanks VD Mikael Gustavsson överlämnade priset vid en ceremoni i Henåns Sporthall. Utvecklingschef Börje Olsson och kommunstyrelsens förste vice ordförande Anders Arnell deltog vid ceremonin.

Återställ
Hjälp oss bli bättre